Make up a problem k tomu
3 posters
Strana 1 z 1
Make up a problem k tomu
mam otazecku na vas kosmeticky,mam problem,ze se mi loupe casto nos,peeling si delam 2x tydne,na kosmetiku chodim,par dni po kosmetice je to dobry,mam plet jak miminko a bez problemu se muzu malovat,nanaset make up,ale pak to zas jde na novo,a pak uz vypada hodne blbe,kdyz ma make up a obarveny supiny na nose,muzete mi poradit,treba jaky make-up,a co s tim? Deku predem za odpovedi
Zdravi Eva
Zdravi Eva
Anonymní- Anonymní
Re: Make up a problem k tomu
mausi a nosík máš jaký suchý po stránce pleti nebo máš komedony?? protože právě mázek, který se na nose tvoří, se tlačí ven a mikroskopicky tlačí okolo sebe a kůže se pak po makeupu tvoří ono olupování, peeling to moc nespaví, ten ještě podpoří vysušování kůže od vody, ono to chce pořádně odmastit.a pak najít vhodný krém, viz moje odpověď v drbárně u tebe;) a nebo vyzkoušet make-up který je méně krycí.
No prave ze mam ty cerny tupky na nose,docela dost,jinak mam plet normalni ,ale nesnesu vsechno9,jak vezmu obyc krem ci plet. vodu,tak me kolikrat oblicej pali,mam pry ale podle me kosmeticky sussi a citlivou plet...pouzivam od ni produkty od Mila di Opitz,nejaka svycarska kosmetika,nevim,a ta mi dela hodne dobre. a kdyz hodne kryci make-up,ktery bys mi mohla doporucit? Jinak moc moc moc dekuji za tvou odpoved:)
Anonymní- Anonymní
Šupinky na nose
Mausi,
podle mých zkušeností jsou šupinky na nose typický příznak dehydratace. Nasaď pořádnou hydrataci kvalitními přípravky, nejúčinnější jsou hydratační séra, která jdou do hloubky, jednou za týden si udělej jemnou gomáž nebo enzym. peeling (ne mechanický) a hodně pij. Tento problém mě trápil několik let, když jsem ještě používala obyč. kosmetiku z drogerie typu Nivea Visage atd. Jak jsem nasadila silnější kalibr ve formě profi kosmetiky, mám po problému.
podle mých zkušeností jsou šupinky na nose typický příznak dehydratace. Nasaď pořádnou hydrataci kvalitními přípravky, nejúčinnější jsou hydratační séra, která jdou do hloubky, jednou za týden si udělej jemnou gomáž nebo enzym. peeling (ne mechanický) a hodně pij. Tento problém mě trápil několik let, když jsem ještě používala obyč. kosmetiku z drogerie typu Nivea Visage atd. Jak jsem nasadila silnější kalibr ve formě profi kosmetiky, mám po problému.
Soni,dekuju za odpoved,a musim se priznat,mas pravdu,malo piju...takze nasazuju poradnej pitnej rezim( I kdyz u nehtovani na to fakt porad zapominam,hlavne ze nosim zakaznicim ,a na sebe nemyslim,typicky,haha)
Muzes mi poradit nejaky ten dobry enzym. peeling? S jakym jsi spokojena?
Muzes mi poradit nejaky ten dobry enzym. peeling? S jakym jsi spokojena?
Anonymní- Anonymní
nevím nevím jestli ti pomůže pít na šupiny u nosu, protože pokud se ti šupinatí právě díky suché pleti tak ano, zhydratovat (né oškrábat klasickým peelingem), ale pokud tam máš ty beďary, tak ti voda moc nepomůže. enzymatic je dobrý i na dom. oužití, hlavně se po něm póry stávají mělčí, já mám od syncare prodejka 133,-/10ml tak by mě zajímaly další firmy;)
jo a podle mě ani pitný režim nedodá pleti to co potřebuješ viditělně, navíc pokud nejsi zvyklá tak opatrně, protože jakmile začneš pít tak nějak najednou, ledviny budou muset víc pracovat, na což nejsou zvyklé a než se to ustálí tak by ti mohly napuchat víčka, ale do té doby zase přestaneš pít a ...kolotoč
jo a podle mě ani pitný režim nedodá pleti to co potřebuješ viditělně, navíc pokud nejsi zvyklá tak opatrně, protože jakmile začneš pít tak nějak najednou, ledviny budou muset víc pracovat, na což nejsou zvyklé a než se to ustálí tak by ti mohly napuchat víčka, ale do té doby zase přestaneš pít a ...kolotoč
Make-up a problém k tomu
Mausi,
jak říká Christina, pouze pití na šupinky nepomůže. Pitný režim je nesmírně důležitý na všechno, nejen na pleť, ale sám o sobě ti problém nevyřeší. Mám zákaznice, které opravdu poctivě pijí 2-3-l tekutin a pleť mají viditelně dehydratovanou. A opravdu pozor na nárazové pití, je to pro tělo zátěž. Spíš "zavlažovat" průběžně během dne a rozložit si min. 2l vody na malé části.
Důležité je pravidelně používat ty hydratační přípravky. Je možné, že máš v mezibuněčných prostorách kůže mikroskopické prasklinky, které vznikají právě dehydratací, suchostí a používáním nevhodné kosmetiky. Při obnově kůže ti proto neustále vylézají na povrch ty šupinky. Je důležité ty mezibuněčné prostory vyplnit a vyživit. To umí právě ty séra, které jdou víc do hloubky. A hydratační krém, který ti zvláční aspoň ty povrchové vrstvičky kůže.
Enzymatický peeling mám od firmy SOTHYS, se kterým dělám. 50ml stojí asi 640,-
Dobré jsou i ty gomáže, kdy vlastně "vygumuješ" celou pleť a velice jemně odstraníš odumřelé buňky.
jak říká Christina, pouze pití na šupinky nepomůže. Pitný režim je nesmírně důležitý na všechno, nejen na pleť, ale sám o sobě ti problém nevyřeší. Mám zákaznice, které opravdu poctivě pijí 2-3-l tekutin a pleť mají viditelně dehydratovanou. A opravdu pozor na nárazové pití, je to pro tělo zátěž. Spíš "zavlažovat" průběžně během dne a rozložit si min. 2l vody na malé části.
Důležité je pravidelně používat ty hydratační přípravky. Je možné, že máš v mezibuněčných prostorách kůže mikroskopické prasklinky, které vznikají právě dehydratací, suchostí a používáním nevhodné kosmetiky. Při obnově kůže ti proto neustále vylézají na povrch ty šupinky. Je důležité ty mezibuněčné prostory vyplnit a vyživit. To umí právě ty séra, které jdou víc do hloubky. A hydratační krém, který ti zvláční aspoň ty povrchové vrstvičky kůže.
Enzymatický peeling mám od firmy SOTHYS, se kterým dělám. 50ml stojí asi 640,-
Dobré jsou i ty gomáže, kdy vlastně "vygumuješ" celou pleť a velice jemně odstraníš odumřelé buňky.
jsem to asi spatne napsala,to je prece logika,ze voda a pitny rezim mi problem nevyresi:)))) asi to vyznelo blbe,i tak diky
Anonymní- Anonymní
Pořád se tu píše o sérech, krémech, ale nikdo tu nemluví o tom, že je bezpodmínečně nutné pleť pravidelně, ráno i večer čistit pleťovým mlékem(gelem) a pleťovou vodou. Pokud pleť není dobře a kvalitně čištěná nepomůže jí ani svěcená a krémy ani séra se absolutně nemají šanci někam dostat, stejně tak bych se vyhnula přípravkům, které obsahují parafin či parafinum liquidum (bývá i v makeupech), ucpává póry a efektem může být právě loupající se kůže a jiné problémy, navíc přes parafínovou vrstvu se také nic nedostane do kůže a ani ven z ní.
tak myslím, že to berem jako samozřejmost, ale já tvrdím, že nejdůležitější je řádná příprava pleti před nanesením meke-upu. co se týče tekutého prafínu, zas taková hrůza to není, jak je dnes moderní strašit zákazníky. samozřejmě nemluvím o tom, když je nahrazen jako kvalitní základ jakéhokoli přípravku (avon a pod.), ale je důležitý jako doplněk, např. v masážních přípravcích zvyšuje skluznost, bez něho to prostě nepůjde, protože při masáži nepotřebuješ, aby to něco pronikalo do pleti. navíc je úsměvné si myslet jak nám pleť všechno vcucne beze zbytku....pleť není přizpůsobena něco do sebe vpravovat, vylučovat ano, ale opak je tak na 10-15% a ro ještě prvních 15 minut.
make-up má opět fci ochrannou, takže je žádoucí, aby udělala, jakýsi film na pleti a chránila....
make-up má opět fci ochrannou, takže je žádoucí, aby udělala, jakýsi film na pleti a chránila....
no, za mou praxi jsem si již několikrát ověřila, že u klientek čištění pleti opravdu není úplnou samozřejmostí , a co se týká parafínu, nestraším, jsou to jen zkušenosti, mimo jiné, má masérka použivala čistý parafín na masáže a to, co se mi vždy po masáži udělalo na zádech, nikomu nepřeju, akné jak blázen... , požádala jsem jí, jestli by nemohla použít na masáž nějaký rostlinný olej a bylo po problémech. Samozřejmě si každý může plácat na obličej co chce, ale Eva měla dotaz ohledně šupinek na nose a parafín je jedna z x možností, které to mohou způsobovat, jasně, že i nedostatek hydratace atd...
Navíc už o něčem svědčí i to, že hodně profesionálích kosmetických firem parafín pro své přípravky prostě nepoužívají! Asi ví proč.
Jo a ještě jedna věc, je opravdu hodně přípravků k masáži pleti a ty s parafínem vážně nemají nic společného... a věřte mi nebo ne... dá se s nimi masírovat výtečně.
Navíc už o něčem svědčí i to, že hodně profesionálích kosmetických firem parafín pro své přípravky prostě nepoužívají! Asi ví proč.
Jo a ještě jedna věc, je opravdu hodně přípravků k masáži pleti a ty s parafínem vážně nemají nic společného... a věřte mi nebo ne... dá se s nimi masírovat výtečně.
jj ty záda to je masakr, to znám, ale to je ten případ, kdy se používá samotný nebo velké množství, né jako doplňek ve složení...
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: